Ik heb 3 fantastisch lieve schapendoesdames; Mollie, Ditta en Pleun. Afentoe fok ik een nestje schapendoezen met Ditta of Pleun.
Met Ditta Does van Reurik heb ik tot nu toe 2 nestjes gehad. In de loop van 2022 hoop ik nog een laatste nestje met Ditta te kunnen krijgen.
Mijn honden zijn getest op verschillende afwijkingen die zowel bij kruisingen als bij rashonden voorkomen.
Ditta is HD/ED gekeurd, PRA++, en genetisch onderzocht op o.a. MDR1, HUU en Von Willebrand. (http://embk.me/ditta)
Voor elke dekking wordt er een ECVO onderzoek gedaan.
Pleun zal in 2023 haar eerste nestje krijgen. Ook zij is getest op verschillende afwijkingen; HD/ED, PRA++, MDR1, HUU en Von Willebrand. (http://embk.me/pleunyje)

De pups die bij mij worden geboren groeien op in de woonkamer. Dit houdt in dat zij al in de eerste periode van hun leven veel in mensenhanden zijn en opgroeien met de meestvoorkomende geluiden en geuren. Hierdoor zijn de pups op latere leeftijd beter in staat om prikkels uit te filteren en zullen ze minder snel overprikkeld of angstig worden.

Ik vind het belangrijk dat de pups een goed tehuis krijgen waar voldoende kennis is over hondengedrag en de eigenschappen van een Schapendoes. Voldoende kennis zorgt ervoor dat eigenaren minder snel overgaan tot correcties en zich bewust zijn van het welzijn en geluk van hun huisdier. De kijk op het opvoeden van een hond is de laatste decennia enorm veranderd. Misschien is de aanschaf van een pup het moment om u nog eens in te lezen...


Schapendoezen hebben dagelijks minimaal een uur aaneengesloten beweging (loslopen!!!) nodig om mentaal en fysiek gezond te blijven. In dat uur verzamelt zo'n vacht heel wat modder, takjes, kleefkruid, blad ed.
Een Schapendoes is langharig, verhaart matig en mag niet geschoren worden. De geschoren vacht biedt geen bescherming tegen de weersomstandigheden en scheren leidt vaak tot huidproblemen.


2021

Teun (Alex Bijou van "t Strutje) & Doortje (Ditta Does van Reurik)

De pups zijn gefokt volgens de reglementen van de Schapendoesclub 


2018

Solankers Boomer Bandit & Ditta Does van Reurik 

Pups zijn gefokt volgens de regels van de Schapendoesvereniging