Schapendoes

Schapendoeskennel van Overvecht


email; info@schapendoesje.com

Mijn naam is Anita Oranje en samen met mijn gezin wonen wij met 3 fantastisch lieve schapendoesdames; Mollie, Ditta- Doortje en Pleun in Doetinchem.

Deze vrolijke, vrije en sportieve honden nemen we het liefst overal mee naar toe. Geen vakantie zonder honden erbij! Onze honden zorgen ervoor dat we veel in de buitenlucht zijn en niet blijven hangen achter Netflix of de PC. Zo googelen we regelmatig naar wandeltochten om met de honden te maken en het liefst met veel losloopgebied waar weinig mensen komen. Schapendoezen zijn goede springers en klimmers, we kiezen er ook regelmatig voor om te wandelen in de Ardennen of ander heuvelachtig gebied. Eenmaal volwassen houden ze dit uren vol. We blijven ook met alle liefde thuis voor onze dames als dat nodig is. Honden en met name Schapendoezen zijn fantastische levensgezellen.

Af en toe fokken we een nestje pups. Ik selecteer de ouderdieren op karakter en gezondheid. Vanuit mijn werk als hondengedragstherapeut kunt u er zeker van zijn dat ik het socialisatieproces serieus neem en als de pup eenmaal bij u woont kan ik (indien gewenst) u met raad en daad bijstaan bij met opgroeien van de pup. Voordat de pup bij u komt is het mogelijk om meerdere malen op bezoek te komen. Mocht in de gelegenheid zijn dan is het mogelijk dat u aanwezig bent bij de eerste uitstapjes die wij gaan maken met de pups. Op deze manier kunt u een stuk van het groeiproces van uw pupje meemaken en al een band ontwikkelen met uw pupje.

Kortom; de pups die bij mij worden geboren zijn veel in mensenhanden zijn en groeien op met de meestvoorkomende geluiden, geuren en gebeurtenissen. Op deze manier geven we de pups een optimale start zodat ze uit kunnen groeien tot fijne huishonden. (Op filmpjes van eerdere nesten krijgt u een idee hoe pups bij ons opgroeien)


Voor onze pups zoeken we eigenaren die actief zijn. En dan niet actief met hun carrierre, maar mensen die er graag op uit gaan. Leeftijd vinden we niet belangrijk, er zijn veel actieve 70+ers die een hond een fantastisch leven kunnen bieden.


Onze ouderdieren zijn onderzocht op ED/HD, HUU, MDR1. De ouderdieren zijn vrij van PRA en worden voor elk nest onderzocht op oogafwijkingen. ​

De honden worden gefokt volgens de regels van de Raad van Beheer(FCI) en volgens de reglementen van de Schapendoesvereniging en Schapendoesclub