Hondengedragstherapie & Training


Ligt het aan mij?, Ligt het aan de hond?, Wat doe ik verkeerd? Waarom doet mijn hond zo?
Met deze vragen beginnen de meeste gesprekken als een hond gedrag vertoont wat niet wenselijk is.


De aanpak bij gedragstherapie is telkens weer anders. Dit komt omdat de hond, de oorzaak, de woonsituatie, de eigenaar en het probleemgedrag bij elke hond anders is. 

Omdat elke situatie anders is kan ik geen adviezen geven per telefoon. Wilt u mij toch spreken dan kunt u het beste bellen tussen 10 en 11 s-morgens. Na die tijd kan ik vaak de telefoon niet aannemen.

Consulten en trainingen worden altijd bij u thuis of bij u in de buurt gegeven.


Hieronder staan de mogelijkheden;

GEDRAGSCONSULT;

Zodra mensen zich gaan realiseren dat het gedrag van hun hond het dagelijks leven teveel gaat beïnvloeden, is het moment aangebroken om een afspraak te maken voor een gedragsconsult. De grote vraag bij een consult is "waarom doet de hond dit en welke oplossing past hierbij?"

Een gedragsconsult is nuttig bij; onzindelijkheid, overmatig blaffen, grommen naar bezoek, niet alleen thuis kunnen zijn, trekken aan de lijn, angst voor geluiden of voorwerpen, vernielen van voorwerpen. 


Gedragsconsult; 195 euro, incl beoordelen vragenlijst,  huisbezoek, trainingsadvies en ondersteuning per Whatsapp of kort 2e huisbezoek.

Vervolgafspraken; 60 euro per uur

Mocht u mijn hulp inschakelen dan kunt u mij appen via 0623590956 of deze vragenlijst invullen.
Ik neem dan contact op om zsm een afspraak te maken. 

VOOR EIGENAREN MET EEN HERPLAATSER;

Wanneer je merkt dat je (buitenlandse) herplaatser heel anders reageert dan je had verwacht en er problemen spelen met angst, agressie en vertrouwen.
Er is een mogelijkheid tot privebegeleiding met theorie en praktijktraining en altijd de mogelijkheid om contact op te nemen per Whatsapp. 
Prijs wordt bepaald nav de situatie en mogelijkheden.

UITVALLEN AAN DE LIJN;

Als een hond uitvalt naar honden en/ of mensen is dit heftig voor de eigenaar en omgeving. U kunt na het gedragsconsult bepalen of u in uw geval voldoende inzicht heeft gekregen of dat u extra training wilt volgen. De training vergt veel herhaling en doorzettingsvermogen van de eigenaar. Om deze reden maak ik een inschatting van het aantal lessen dat er nodig is en kunt u deze lessen afnemen als een pakket. Op deze manier wordt de kans op een succesvolle training optimaal.


Helaas wordt er vaak geadviseerd om een hond te castreren als deze uitvalt naar andere honden bij het wandelen. Dit is maar zelden de oplossing.

COACHING/ LES;

Het kan zijn dat u even de behoefte heeft om van gedachten te wisselen over uw hond. Wilt u weten of u op de goede weg zit met uw puber? In hoeverre heeft een verhuizing, castratie of komst van een kind invloed heeft op uw hond? Dit zijn een paar voorbeelden waar je als hondeneigenaar soms even over wilt sparren.

De tips en oefeningen die ik tijdens een coachingsgesprek geef zijn gericht op het voorkomen van gedragsproblemen.


Coaching; 75 euro per uur.