Hondengedragstherapie & Training


Ligt het aan mij?, Ligt het aan de hond?, Wat doe ik verkeerd? Waarom doet mijn hond zo?
Met deze vragen beginnen de meeste gesprekken als een hond gedrag vertoont wat niet wenselijk is.


De aanpak bij gedragstherapie is telkens weer anders. Dit komt omdat de hond, de oorzaak, de woonsituatie, de eigenaar en het probleemgedrag bij elke hond anders is. 

Consulten en trainingen worden altijd bij thuis of bij u in de buurt gegeven.

Wilt u weten wat begeleiding in uw geval kost? Neemt u dan contact met mij op.


Hieronder staan de mogelijkheden;COACHING;

Het kan zijn dat u even de behoefte heeft om van gedachten te wisselen over uw hond. Wilt u weten of u op de goede weg zit met uw puber? In hoeverre heeft een verhuizing, castratie of komst van een kind invloed heeft op uw hond? Dit zijn een paar voorbeelden waar je als hondeneigenaar soms even over wilt sparren.

De tips en oefeningen die ik tijdens een coachingsgesprek geef zijn gericht op het voorkomen van gedragsproblemen.


Coaching; 60 euro per uur.

Telefonisch advies is ook mogelijk en worden gegeven na aanmelding per mail. (25 euro per half uur)


GEDRAGSCONSULT;

Zodra mensen zich gaan realiseren dat het gedrag van hun hond het dagelijks leven teveel gaat beïnvloeden, is het moment aangebroken om een afspraak te maken voor een gedragsconsult. De grote vraag bij een consult is "waarom doet de hond dit en welke oplossing past hierbij?"

Een gedragsconsult is nuttig bij bijvoorbeeld; onzindelijkheid, overmatig blaffen, grommen naar bezoek, niet alleen thuis kunnen zijn, trekken aan de lijn, angst voor geluiden of voorwerpen, vernielen van voorwerpen. 


Gedragsconsult; 160- 195 euro, incl beoordelen vragenlijst,  huisbezoek, trainingsadvies en ondersteuning per Whatsapp of 2e huisbezoek.

Vervolgafspraken; 60 euro per uur

Mocht u mijn hulp inschakelen dan kunt u mij appen via 0623590956 of deze vragenlijst invullen.
Ik neem dan contact op om zsm een afspraak te maken. 


LESPAKKET;

Als een hond uitvalt naar honden en/ of mensen is dit heftig voor de eigenaar en omgeving. De training die nodig is bij dit gedrag vergt veel concentratie en training(herhaling) bij de eigenaar. Gelukkig ervaren de eigenaren vrij snel na het beginnen van de training dat het wandelen weer leuker en ontspannender wordt. Ik bied deze training alleen aan in een pakket van meerdere lessen. Op deze manier wordt de kans op een succesvolle training optimaal.

Mocht u tijdens of na een consult besluiten om deze training te gaan volgen dan worden de kosten van het consult in mindering gebracht.


Helaas wordt er vaak geadviseerd om een hond te castreren als deze uitvalt naar andere honden bij het wandelen. Dit is maar zelden de oplossing.


Training voor honden die uitvallen aan de lijn; 395 euro

Tekst en Foto's zijn eigendom van A. Oranje  www.gedragstherapievoorhonden.com