Wat doe ik en wat kost het?

KLEINE AANPASSINGEN KUNNEN GROOT IMPACT HEBBEN BIJ PROBLEEMGEDRAG


Een gedragsconsult gaat niet alleen over het gewenste gedrag van de hond veranderen, maar ook over aanpassingen die jij als eigenaar moet maken. Hoewel dit voor velen logisch lijkt, blijkt in de praktijk dat deze aanpassingen in je eigen leven doorvoeren vanwege het gedrag van je hond best uitdagend kan zijn. De werkelijke reactie van eigenaren is vaak: "De hond moet zich aanpassen, want als hij doet wat ik wil is het probleem opgelost" 


Probleemgedrag bij honden heeft deels te maken met aangeleerd gedrag, oftewel conditionering. De conditionering heeft al plaats gevonden voordat u mij heeft ingeschakeld en is dus altijd een factor om rekening mee te houden. 

Mede hierdoor moet je als eigenaar iets opgeven of veranderen om het gedrag van zowel jou als je hond te verbeteren. Dit kan betekenen dat je sommige verwachtingen moet bijstellen, zoals het (op korte termijn) meedoen aan een hondensport of veranderingen aanbrengen in het uitlaten van je hond. Dit proces is niet altijd gemakkelijk, en het vraagt om een duurzame verandering in levensstijl. Dit kan moeilijker te accepteren zijn als je vorige hond(en) deze veranderingen niet nodig hadden. Daarom is begrijpelijk dat eigenaren soms de adviezen van een hondengedragstherapeut in twijfel trekken.Door herhaaldelijk en op verschillende manieren uit te leggen aan hondeneigenaren hoe bepaalde aanpassingen van invloed zijn op het gedrag van je hond, kun je langzaamaan begrijpen wat de bedoeling is en waarom deze aanpak uiteindelijk succesvol is. Het is essentieel om je in te leven in de situatie van je hond en te begrijpen wat er zich afspeelt. Gelukkig laten veel honden snel zien dat ze de veranderingen opmerken, wat de motivatie van eigenaren vergroot.


Net zoals eigenaren niet altijd enthousiast zijn om aanpassingen te maken, geldt dit ook voor honden. Honden zijn vaak terughoudend als het gaat om veranderingen. Dit is waarom begeleiding na een gedragsconsult zo belangrijk is. Gedragsverandering is geen snelle oplossing, maar vereist vertrouwen, geleidelijke stappen en begrip voor het proces.


Naast het feit dat mensen soms weerstand bieden tegen verandering, is er nog een ander obstakel. Soms lijken de gewenste veranderingen zo klein dat het moeilijk is te geloven dat ze een effect kunnen hebben. Hierdoor worden de adviezen mogelijk halfslachtig, inconsistent of helemaal niet opgevolgd. Toch zal elke kleine verandering, wanneer consequent toegepast, uiteindelijk effect hebben.


Het is van groot belang om zo vroeg mogelijk een gedragstherapeut in te schakelen, omdat dit kan voorkomen dat gedragsproblemen zich ontwikkelen tot onbeheersbare situaties. Als zo'n situatie eenmaal is ontstaan, kan het voor een eigenaar vaak bijna onmogelijk zijn om nog voldoende tijd, geduld en training te investeren in de relatie met hun hond. Het voorkomen van deze situatie is dus van cruciaal belang.

Mocht u mijn hulp inschakelen dan kunt u mij appen(zie groene Whatsapp knop rechtsonder) via 0623590956.
Ik probeer binnen 3-4 uur te reageren op uw berichtje.


KOSTEN

Gedragsconsult; 

  • Incl beoordelen vragenlijst en videomateriaal
  • Huisbezoek 1,5 uur met uitleg van de training, 
  • Samenvatting van het bezoek per mail, 
  • Aantal weken ondersteuning per Whatsapp(op uw initiatief)
  • Na het consult kunt nog een afspraak maken om alles nog eens door te spreken (30 min, op uw initiatief)
  • Verslag naar de dierenarts (als dit relevant is)
Kosten; 195-240 euro incl reiskosten. De betaling is direct na het consult via betaalverzoek of contant.


Individuele lessen:

Als u geïnteresseerd bent in privélessen voor uw volwassen hond, kunt u hiervoor in aanmerking komen door vooraf een vragenlijst in te vullen. 

Voor pups tot 20 weken oud zijn er lessen beschikbaar zonder dat u een vragenlijst hoeft in te vullen. Deze lessen kunnen bij u thuis of in de nabije omgeving plaatsvinden. De kosten voor een privéles bedragen 50 euro per uur. 

Dit uur biedt veel waardevolle uitleg en informatie. Het is dan ook van belang dat u oprecht geïnteresseerd bent in het begrijpen van uw hond en gemotiveerd bent om de training en aanpassingen ook buiten de lessen voort te zetten. Mijn aanpak verschilt sterk van reguliere hondenschoollessen.


Consultatiegesprekken:

Telefonische adviesgesprekken zijn 25 euro per half uur. Telefonische adviesgesprekken zijn maar voor een beperkt aantal soorten gedragsproblemen geschikt.