Wat doe ik en wat kost het

Wat doe ik

Als gedragstherapeut kijk ik een stukje verder naar het gedrag van een hond dan een hondentrainer doet.
De aanpak bij gedragstherapie is telkens weer anders. Dit komt omdat de hond, de oorzaak, de woonsituatie en de eigenaar bij elke hond anders is.

Daarom is het standaard dat u na een consult nog een periode contact met mij op kunt nemen om te overleggen. Bijvoorbeeld omdat u twijfelt of u de oefeningen begrijpt of omdat u twijfelt over andere zaken. 

Ik werk volgens de nieuwste inzichten over hondengedrag en hondentraining en ben aangesloten bij de NVGH (voorheen Alpha). Dit betekent dat ik geen gebruik zal maken van fysieke correcties en pijnlijke hulpmiddelen.

Door het zo vroeg mogelijk inschakelen van een gedragstherapeut kan voorkomen worden dat het gedrag voor een onleefbare situatie zorgt. Is zo'n situatie ontstaan dan kan een eigenaar het bijna niet meer opbrengen om tijd, geduld en training te investeren in de relatie met de hond. Het is dus belangrijk om deze situatie voor te blijven!

Mocht u mijn hulp inschakelen dan kunt u mij appen(zie groene Whatsapp knop rechtsonder) via 0623590956.
Ik probeer binnen 3-4 uur te reageren op uw berichtje.


KOSTEN

Gedragsconsult; 

  • incl beoordelen vragenlijst en videomateriaal
  • huisbezoek 1,5 uur met uitleg en training, 
  • samenvatting van het bezoek per mail, 
  • aantal weken ondersteuning per Whatsapp(op uw initiatief)
  • Na het consult kunt nog een afspraak maken om alles nog eens door te spreken (30 min, op uw initiatief)
  • verslag naar de dierenarts
Kosten; 195-240 euro incl reiskosten.


Lessen/ adviesgesprek;
Wilt u meer weten over het gedrag van uw hond of een gesprek met advies over bijvoorbeeld castratie, komst van een baby, verhuizing?
In sommige gevallen waarbij er problemen te verwachten zijn (bijv bij een herplaatser) of het volgen van les in groepsverband niet mogelijk is, geef ik priveles aan honden en pups.
Wilt u met uw volwassen hond privelessen volgen dan kan dit nadat u een vragenlijst heeft ingevuld omdat een consult mogelijk meer op zijn plaats is.  Bij pups tot 20 weken is les zonder vragenlijst mogelijk. De lessen zijn bij u thuis of in de buurt.

Zoals u hieronder ziet is de prijs voor 1 uur 75 euro. In dit uur krijgt u veel uitleg en informatie. Het is dus belangrijk dat u daadwerkelijk uw hond wilt begrijpen en gemotiveerd bent om de training/aanpassingen buiten de lessen om door te zetten. De lessen lijken in niets op de lessen die u bij een hondenschool volgt. 

Kosten 75 euro per uur incl reiskosten.