Welkom bij Kennel van Overvecht

PUPS

Als alles goed gaat verwachten we in week 16 schapendoespups. Voor mensen die interesse hebben in een pup; de link naar het inschrijfformulier staat bijna onderaan deze pagina. (knop) 

schapendoes pup


 

Onze honden en onze visie

Mijn naam is Anita Oranje en ik woon samen met 3 fantastisch lieve schapendoesdames; Mollie (2010), Ditta- Doortje(2014) en Pleun(2021) in Doetinchem.

Deze vrolijke, vrije en sportieve honden nemen we het liefst overal mee naar toe. Geen vakantie zonder honden erbij! Onze honden zorgen ervoor dat we veel in de buitenlucht zijn en niet blijven hangen achter Netflix of de PC. 

Zo googelen we regelmatig naar wandeltochten om met de honden te maken en het liefst met veel losloopgebied waar weinig mensen komen. 

Schapendoezen zijn goede springers en klimmers, we kiezen er ook regelmatig voor om te wandelen in de Ardennen of ander heuvelachtig gebied. Eenmaal volwassen houden ze dit uren vol.


Gezondheid en karakter

De ouderdieren worden bij mij getest op HD, ED, PRA, HUU door middel van DNA tests of rontgenfoto's. Daarmee voldoe ik ruimschoots aan de criteria van de Raad van Beheer en de rasverenigingen. Omdat ik leuke gezinshonden wil fokken let ik ook op het karakter van de ouderdieren. Zowel moeder als vaderhond moeten een vrolijk en vrij karakter hebben.

op zoek naar een fokker

Verzorging

Schapendoezen hebben dagelijks minimaal een uur aaneengesloten beweging (loslopen!!!) nodig om mentaal en fysiek gezond te blijven. In dat uur verzamelt zo'n vacht heel wat modder, takjes, kleefkruid, blad ed. 

Een Schapendoes is langharig, verhaart matig en mag niet geschoren worden. De geschoren vacht biedt geen bescherming tegen de weersomstandigheden en scheren leidt vaak tot huidproblemen. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden als u voor een schapendoes kiest!


wat is een goede fokker

Eigenaren

Voor onze schapendoespups zoeken wij vrolijke actieve eigenaren die het geen probleem vinden om elke dag minimaal een uur te lopen. Of je in de stad of buitenaf woont maakt ons niet zoveel uit, als je maar naar buiten gaat. Kamperen, dagtochten maken; een schapendoes vindt het heerlijk als hij maar bij je mag zijn. Actieve 70 plussers; aarzel niet om contact op te nemen! 


 

Pups Ajax von den Mannabergflitzern & Ditta Does van reurik - 2022Alex Bijou van 't Strutje & Ditta Does van Reurik - 2021
Solankers Boomer Bandit & Ditta Does van ReurikIk wil op de lijst voor een pup